Διατροφή την περίοδο των Χριστουγέννων: Είναι εφικτή η διατήρηση του βάρους;

diatrofhtaxristougenna_home.jpg

01

Τα Χριστούγεννα είναι μια δοκιμασία για τον καθένα που προσπαθεί να ακολουθήσει μία δίαιτα, είτε είναι αδυνατίσματος, είτε είναι για λόγους υγείας ή απλά σωστής διατροφής. Για όσους έχουν νηστέψει η επανένταξη όλων των ομάδων τροφίμων στο διαιτολόγιο τους πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή, διότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και γαστρεντερικές διαταραχές. Γνωρίζοντας ότι ο μέσος άνθρωπος κατά την διάρκεια των εορτών παίρνει 1,5-2 κιλά, είναι αναγκαία λίγη προσοχή, ώστε να αποφύγουμε αυτή την ενοχλητική πρόσληψη βάρους.

Η πρόσληψη αυτού του βάρους βασίζεται στην νοοτροπία που έχουμε αυτές τις γιορτινές μέρες, «Τα Χριστούγεννα είναι μία φορά το χρόνο ας το γιορτάσουμε τρώγοντας»! Ένα από τα συχνότερα επίσης λάθη που κάνουμε αυτό το διάστημα σχετίζεται με την παράδοξη νοοτροπία που μας διέπει για τις γιορτές. Ζούμε την ψευδαίσθηση ότι τα γλυκά αυτά δεν μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σε άλλη περίοδο του χρόνου, σαν να αποτελούν κάτι το απαγορευμένο και να μπορούμε μόνο τώρα να τα καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα αυτές οι διατροφικές υπερβολές να οδηγούν σε υπερκατανάλωση φαγητού, ποτού και γλυκού και η ζυγαριά καθώς περνάνε οι μέρες να μας εκπλήσσει δυσάρεστα!

Ας δούμε μερικές συμβουλές στην συνέχεια που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να προγραμματίσουμε καλύτερα την διατροφική μας συμπεριφορά κατά την διάρκεια των γιορτών.

arrow_previous arrow_next