Επικίνδυνες δίαιτες και πώς να τις αναγνωρίσετε

new26_home.jpg

05

Λέξη κλειδί 5η: Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων

Οι παραπάνω δίαιτες απαγορεύουν την κατανάλωση υδατανθράκων, τους οποίους αναπληρώνουν με πρωτεΐνες και λίπη. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των λιπιδίων στο αίμα, την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ηπατικής και νεφρικής ανεπάρκειας, και πληθώρας σοβαρών νοσημάτων. Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας, συστήνεται κατανάλωση αυτών της τάξης των 50% της καθημερινή θερμιδικής κατανάλωσης, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Βασιλική Μ. Γκέσου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

arrow_previous arrow_next