Διατροφή και υγεία: Το μαύρισμα περνάει από το στομάχι!

Tomayrismapernaeapotostomaxi_home.jpg

01

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, κατά τους θερινούς μήνες, αυξάνει τις ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος. Η μελανίνη του δέρματος, που ενεργοποιείται με την έκθεση στον ήλιο, προστατεύει μέχρι ένα βαθμό, αλλά επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό γαλάκτωμα με υψηλό δείκτη προστασίας, γυαλιά και καπέλο.

Είναι γνωστό ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η πηγή των περισσοτέρων ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται στον οργανισμό μας. Οι αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος προέρχονται κυρίως από αυτές τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, τις ρυτίδες και τον καρκίνο του δέρματος.

Νέες έρευνες έδειξαν ότι η διατροφή μπορεί να επέμβει στους μηχανισμούς δημιουργίας ρυτίδων και να συμβάλλει στην προστασία του δέρματος. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν κάποια θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φωτοπροστατευτική δράση. Αυτά είναι οι βιταμίνες Α, C, E, τα καροτενοειδή, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα φλαβονοειδή και το σελήνιο.

Η ενίσχυση της διατροφής με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και καροτενοειδή προσφέρει προστασία στο δέρμα έναντι της πρόκλησης βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις οξειδωτικές μεταβολές που προκαλεί.

arrow_previous arrow_next