Μήπως ο σύντροφός σου σαμποτάρει τη δίαιτά σου;

mhpwssampotareithdiaitasou_home.jpg

1

1. Σαλάτα VS Μπριζόλα με τηγανητές πατάτες

«Οι σαλάτες και τα λαχανικά στον ατμό είναι φαγητό για τις κότες, όχι για ανθρώπους» λέει εκείνος, ο οποίος φυσικά προτιμά μια μεγάλη, ζουμερή μπριζόλα και τηγανητές πατάτες.

Η λύση: Αν δεν είναι πολύ fun των λαχανικών δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Προσπάθησε να επιλέγεις –σταδιακά- μέρη κρέατος με λιγότερα λιπαρά, ή κάποιο φιλέτο κοτόπουλου ψημένο σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς έξτρα λίπη, το οποίο θα συνοδεύεται από μια πολύχρωμη σαλάτα από φρέσκα ή ψητά λαχανικά. Για να κάνεις τη σαλάτα σου πιο δελεαστική πρόσθεσε μια σος που θα περιέχει λίγο μέλι, ξύδι μπαλσάμικο ή μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Μην ξεκινάς με λαχανικά στον ατμό – δεν θα είναι το αγαπημένο του. Κόψε πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάρια σε λωρίδες και λεπτές φέτες από μελιτζάνα και κολοκυθάκια, άλειψέ τα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψησ’ τα για λίγη ώρα στην τοστιέρα. Πρόσθεσε λίγη σος ή/και μια κουταλιά από ένα light τυρί κρέμα (ή κότατζ) και σέρβιρε τα λαχανικά μαζί με το ψητό κρέας. Αν είναι φανατικός οπαδός της πατάτας μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Κόψε τις πατάτες σαν να τις ετοίμαζες για τηγανητές, ράντισέ τις με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αράδιασέ τις σε ένα ταψί όπου θα χεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάλε τις στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν: έτοιμες οι «τηγανητές» πατάτες, με πολύ λιγότερες θερμίδες από τις πραγματικά τηγανητές! Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με λωρίδες από κολοκύθι.

Να δεις που σύντομα το κρέας δεν θα ναι απολύτως απαραίτητο συστατικό του γεύματος και μια πλούσια σαλάτα με λίγο τριμμένο τυρί, σουσάμι, ξηρούς καρπούς, ακόμα και φρούτα θα γίνει το αγαπημένο σας ελαφρύ βραδινό γεύμα!

arrow_previous arrow_next