Αγκινάρες με σάλτσα κρασιού και μουστάρδας

new8_385790b_low.jpg

Υλικά

 

800 γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες

2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη σάλτσα

½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. χυμός λεμονιού

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

4 κουτ. ελαιόλαδο

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας κατά σειρά σε μια κατσαρόλα το κρασί, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο και τη σκόνη μουστάρδας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

 

Ζαφειράκη Αγγελική

 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος