eytyxhs_tn_ryzogalo.jpg

Αν θέλετε να φτιάξετε το ρυζόγαλο στο σπίτι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα

Εκτέλεση

Πλένεις το ρύζι και το βράζεις με το νερό για 10 λεπτά. Ρίχνεις τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και αφήνεις να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνεις τη ζάχαρη στο ρύζι. Διαλύεις το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνεις στην κατσαρόλα. Βράζεις το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάς την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνεις τη βανίλια και ανακατεύεις για λίγο ακόμα. Σερβίρεις σε 5-6 μπολ και πασπαλίζεις με κανέλα. Μπορείς να το προσφέρεις χλυαρό ή να το βάλεις στο ψυγείο και να το απολαύσεις κρύο. Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Το παστίτσιο της μαμάς” που είχα κυκλοφορήσει το 2005.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)