Τσικνοπέμπτη: Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;

tsiknopempti_5348699_m.jpg

tn_4720065_m

Κρέας με ψητά λαχανικά

Στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης βέβαια δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους μόνο πιατέλες με ποικιλίες κρεατικών. Τα ορεκτικά θα έχουν, και αυτά, την τιμητική τους. Έτσι, αν καταναλώσουμε με μέτρο τα πρώτα πιάτα, το όφελος- σύμφωνα με τους διατροφολόγους- θα είναι μεγάλο.

«Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να αντισταθούμε στα νόστιμα ορεκτικά που βρίσκονται στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Επειδή όμως είναι και αρκετά θερμιδογόνα, καλό είναι να περιορίσουμε τις ποσότητες. Παρότι λοιπόν το τζατζίκι έχει βασικό συστατικό του το ωφέλιμο γιαούρτι, περιέχει όμως και αρκετό λάδι», λέει η κ. Καλλιανιώτη. Όπως συμπληρώνει ο κ. Ρίσβας, καλό θα είναι να αποφύγουμε τα τηγανητά– πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια- και να τα αντικαταστήσουμε με ψητά λαχανικά.

arrow_previous arrow_next