Μανιταρόπιτα (υλικά για την παρασκευή ενός ταψιού)

new15_5098964_m.jpg

Υλικά

 

2 φύλλα κουρού

5 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβας)

200γρ φέτα τριμμένη (ή κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών)

2 αυγά

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών

1 ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη

2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη

πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τη φέτα, το γάλα, τα αυγά, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την μανιταρόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.