Γαριδομακαρονάδα (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new14_garidomakaronada_a.jpg

Υλικά

 

¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια

¼ φλιτζανιού χυμός ντομάτας

3 μεγάλες γαρίδες

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

κρεμμυδάκι, μαϊντανός

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλλά κρατάμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται επιπλέον, και βράζουμε τα μακαρόνια, έτσι ώστε να πάρουν γεύση από τις γαρίδες! Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, κρατώντας και πάλι ½ φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν (που έχει και το ζωμό από τις γαρίδες). Μετρούμε ¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και τις γαρίδες και ένα φύλλο δάφνης, και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια για να ξαναζεσταθούν και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό.