Μελιτζανοσαλάτα Μακεδονίτικη

new10_melitzanosalata.jpg
Υλικά για 6 άτομα
 
1 ½ κιλό μελιτζάνες
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες τομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
 
 
Εκτέλεση
 
Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις βάζετε σε ένα ταψί αφού πρώτα τρυπήσετε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι. Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Τις αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα από τις περισσότερες μελιτζάνες, και στη συνέχεια τις ψιλοκόβετε (μπορείτε να τις περάσετε κι από το μίξερ, αλλά λίγο γιατί δε θέλουμε να γίνουν πολτός). Βάλτε όλες τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις τομάτες, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.
  
  
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr