Omanitus Ganoderna Lucidum. Το «Μανιτάρι των Θεών» με τα 400 ενεργά συστατικά

deltia typoy_omanitus box.jpg

Το Ganoderma lucidum είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι με θαυματουργές ιδιότητες που χρησιμοποιείται στην ασιατική ιατρική εδώ και 2000 χρόνια για την καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων. Το έλαιο του στο οποίο οφείλει και τις ευεργετικές του ιδιότητες, προέρχεται από τους σπόρους του μανιταριού και είναι έως και 70 φορές πιο ισχυρό από τη σάρκα του, δίνοντας έτσι ανώτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο πρόληψης.  Η ονομασία του  έχει ελληνική προέλευση, από το ελληνικό γάνος (γάνο=λαμπερό), εξού και το γανώνω ή ο γανωτής, και τη λέξη δέρμα (derma) δηλ. ganoderma=  λαμπερό δέρμα.

Η δράση του είναι καταγεγραμμένη στο αρχαιότερο κινέζικο ιατρικό κείμενο «Shinnoh Honsohkyo» στο οποίο, σύμφωνα με μία ταξινόμιση 365 ειδών, το έλαιο του ganoderma lucidum καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα «ανώτερα φάρμακα» καθώς παρουσιάζει τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο βότανο. Γι’ αυτό άλλωστε ήταν γνωστό και ως το «Μυστικό των Αυτοκρατόρων» αφού αποτελούσε την τροφή των βασιλέων και ειδικότερα της δυναστείας των Μινγκ οι οποίοι το θεωρούσαν κλειδί για να κατακτήσουν την αθανασία.
Το ganoderma lucidum θεωρείται ως το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο μέσα από μία λίστα από 300 φυτά τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα. Τα προσαρμογόνα βότανα είναι ένα από τα μυστήρια της φύσης και φημίζονται για την εκπληκτική τους θεραπευτική δράση. Πρόκειται για φυτά τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό ακριβώς αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή προσαρμόζοντας δηλαδή τη δράση τους ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα ένα προσαρμογόνο που ενδείκνυται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, είναι ικανό να αυξήσει την «καλή» HDL χοληστερόλη, χωρίς παράλληλη αύξηση της «κακής» LDL χοληστερόλης.
omanitusΤο ganoderma lucidum περιέχει 400 βιοενεργά μικροσυστατικά που συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και επιδρούν σημαντικά στη θωράκισή του. Αποτελεί τη μόνη γνωστή πηγή μιας ομάδας τριτερπενίων ή αλλιώς γανοδερικών οξέων τα οποία συντελούν στη μείωση της πίεσης του αίματος και της «κακής» LDL χοληστερόλης. Περιέχει, επίσης, στερόλες, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, τερπενοειδή, πολυσακχαρίτες, μονοσακχαρίτες, αλκαλοειδή, κουμαρίνη, τανίνη, μανιτόλη, πρωτεϊνες, και πολλά ακόμα ενεργά συστατικά τα οποία βοηθούν την επαναφορά του σώματος στην αρχική φυσική του κατάσταση και δρουν ρυθμιστικά ομαλοποιώντας τις λειτουργίες του οργανισμού.
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, το έλαιο του μανιταριού Ganoderma lucidum μπορεί να βοηθήσει στα παρακάτω:
Στη χοληστερόλη
Στην υπέρταση και την υπόταση
Στην αϋπνία, το στρες, την κατάθλιψη
Ως αντιοξειδωτικό
Στην ενίσχυση της υγείας του ήπατος
Στη μείωση των επιπέδων σακχάρου του αίματος
Στην αντισταμινική, αντιαλλεργική και αντιική προστασία
Στην καταπολέμηση της ανδρικής ανικανότητας
Το ganoderma lucidum κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά με την εμπορική ονομασία Omanitus, σε μορφή διάφανης κάψουλας. Το νέο αυτό συμπλήρωμα διατροφής υπόσχεται να δώσει ανώτερα αποτελέσματα στη θωράκιση της υγείας του οργανισμού.

http://www.superfoods.gr/