Στήθος που να τραβάει τα βλέμματα; Καν’ το με τη διατροφή σου!

Close up of naked woman body.jpg

Το όμορφο και σφριγηλό δέρμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σωστή διατροφή. Έτσι φυσικά και για το δέρμα του στήθους δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό. Ένα καλοσχηματισμένο, σφριγηλό στήθος είναι ένα υγιές στήθος, και η διατροφή μπορεί να συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Υπάρχουν τροφές που να προστατεύουν τα στήθος σας από κινδύνους; Τροφές που να το κάνουν να φαίνεται σφριγηλό, πλουσιότερο και όμορφο; Υπάρχουν άραγε και τροφές που το στήθος μας δεν … αγαπά πολύ; Ας δούμε τις απαντήσεις παρακάτω!

 

Πράγματι, υπάρχουν  τροφές που προστατεύουν το στήθος από γνωστούς κινδύνους όπως  κατακράτηση υγρών και δημιουργία κύστεων. Οι τροφές αυτές είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α και Ε, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Πού μπορούμε να τα βρούμε όμως όλα αυτά; Η βιταμίνη Α είναι άφθονη στα καρότα, στις ντομάτες και στα μπρόκολα, ενώ  στα δημητριακά, στα φασόλια και στο ελαιόλαδο θα βρούμε Βιταμίνη Ε, Το σελήνιο είναι άφθονο στο σέλινο και στο συκώτι, ενώ τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι το πράσινο τσάι, η μαύρη σοκολάτα, και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

Για να δείχνει το δέρμα του στήθους μας υγιές και σφριγηλό όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα γνωστά σε όλους μας ”καλά λιπαρά οξέα” που δεν είναι άλλα από τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Θα τα βρούμε στο σολομό, στις σαρδέλες, στα καρύδια και γενικά στους άψητους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς. Και φυσικά, για να είναι και να φαίνεται το δέρμα μας όμορφο πρέπει να είναι ενυδατωμένο.  Και κυρίως εκ των έσω! Μην ξεχνάτε λοιπόν να καταναλώνετε όσο νερό μπορείτε! Μόνο καλό μπορείτε να κάνετε στον οργανισμό σας αλλά και στην όψη του στήθους σας!

 

Για να μη δείτε το στήθος σας να …μαραζώνει πριν την ώρα του κόψτε όσο είναι καιρός τις κακές συνήθειες που αποτελούν τις κυριότερες απειλές: Καφές σε μεγάλες ποσότητες, αλκοόλ, τα παχιά γαλακτοκομικά και τα πολύ λιπαρά τυριά και επίσης το κόκκινο κρέας σε μεγάλες ποσότητες.

 

Τέλος, ένας από τους χειρότερους εχθρούς του στήθους σας είναι οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους σας. Δίαιτες αστραπή και αυξήσεις βάρους μέσα σε λίγες ημέρες επηρεάζουν πολύ το δέρμα του στήθους, το οποίο «αντιδρά» με τον εφιάλτη των περισσότερων γυναικών: ΡΑΓΑΔΕΣ…και δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει λύση! Γι αυτό πολύ προσοχή! Πέρα από το κακό που κάνετε γενικά στον οργανισμό σας με τις απότομες αυξομειώσεις, κάνετε πολύ κακό και στο στήθος σας. Και φυσικά δε θέλουμε να χαλάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της εξωτερικής μας εμφάνισης, έτσι δεν είναι κορίτσια;

 

Tip: Το κάπνισμα έχει καταστροφικές συνέπειες στο δέρμα μας γενικότερα, άρα και στο δέρμα του στήθους. Άλλος ένας καλός λόγος για να το κόψετε μια ώρα αρχύτερα!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr υπό την επιμέλεια της διαιτολόγου-διατροφολόγου Σταυρούλας Γκιουζελίδου