Γαμήλια δεξίωση

Έφτασε η ώρα που από μικρή ονειρεύεστε;; Γονάτισε μπροστά σας και ακούσατε την θρυλική φράση «θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;» !! Και εκεί που νομίζατε ότι μόλις πείτε το «ναι» όλα θα αλλάξουν και η ζωή σας θα γίνει ήρεμη και γαλήνια συνειδητοποιείτε ότι είστε μέσα σε έναν ωκεανό που λέγεται γάμος και πρέπει να κολυμπήσετε για να μπορέσετε να οργανώσετε το πάρτι της ζωή σας!!

Μην πελαγώνετε!! Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες προς ναυτιλλόμενους προκειμένου να οργανώσετε τις δουλειές σας και να απολαύσετε ακόμα και τις μέρες πριν το γάμο.

Αρχικά μην αφήνετε τους γονείς και όλους τους συγγενείς και φίλους να μπλεχτούν στην οργάνωση. Αναλάβετε εσείς με τον σύζυγο να έχετε τον προγραμματισμό, τις αποφάσεις και τον ολοκληρωτικό έλεγχο. Εάν νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια τότε εξουσιοδοτήστε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και έχει γούστο, όπως την κολλητή σας φίλη ή φίλο και ζητήστε από οποιοδήποτε άλλο να καταθέτει τις ιδέες του σε αυτούς και μόνο αυτούς. Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τα θέλω των άλλων ή τα απωθημένα των γονιών σας. Αυτός είναι ο δικός ΣΑΣ γάμος και θα κάνετε ότι ικανοποιεί και γεμίζει εσάς και τον σύντροφο σας.

Αρχικά ξεκινήστε με το «βαρετό» και τυπικό κομμάτι του γάμου που αφορά την έκδοση των αδειών. Οι κύριες διαδικασίες αφορούν το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας λόγω γάμου, την δήλωση γάμου στα δημοτολόγια, την έκδοση ληξιαρχικής πράξης και την απόφαση μεταξύ πολιτικού ή θρησκευτικού γάμου. Βάσει της απόφασης αυτής ακολουθούνται κάποιες άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κατοχύρωση της τέλεσης του μυστηρίου καθώς επίσης και της ημερομηνίας. Τέλος, πρέπει να γίνει δημοσίευση του γάμου στον τύπο.

Αφού τελειώσει το τυπικό κομμάτι αρχίζει το δημιουργικό το οποίο όμως θέλει στυλ και φαντασία!! Αρχικά καταρτίστε έναν προϋπολογισμό και θέστε και ένα εύρος μέσα στο οποίο θα είναι το συνολικό κόστος του γάμου. Διαφορετικά κινδυνεύετε να ανοιχτείτε πολύ και να μετατραπεί το πάρτι της ζωής σας στο βάρος των μετέπειτα ετών αφού θα σας κυνηγάνε τα χρέη! Στη συνέχεια, αρχίστε να ψάχνετε για  προσκλητήρια και για καταστήματα που θα βάλετε την λίστα γάμου, αφού αυτό θα αναγράφετε μέσα στα προσκλητήρια!

Στη συνέχεια ακολουθεί το δυσκολότερο και πιο χρονοβόρο κομμάτι της «αποστολής-γάμος» και αφορά την δεξίωση. Το μισό, ίσως και παραπάνω κομμάτι του προϋπολογισμού θα αφορά την δεξίωση. Για το λόγο αυτό θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό. Αυτοί θα σας βοηθήσουν βάσει της εμπειρίας τους όχι μόνο να οργανώσετε καλά την δεξίωση, αλλά θα συζητήσουν μαζί σας και θα σας δώσουν πρωτότυπες ιδέες, προσαρμοσμένες στο δικό σας στυλ που θα κάνουν την δεξίωση ένα μοναδικό πάρτι για το οποίο θα μιλάνε για πολύ καιρό μετά! Ωστόσο τα βασικά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε αφορούν το χώρο που θα φιλοξενήσει την δεξίωση, το catering και γενικά το φαγητό, τη διακόσμηση του χώρου, τη τούρτα, και την λίστα των καλεσμένων. Το σημαντικότερο όμως θέμα που αφορά την δεξίωση και θα κάνει τον κόσμο και κυρίως εσάς να περάσετε καλά είναι η μουσική. Εμείς για να σας διευκολύνουμε σε όλα τα παραπάνω σας δίνουμε τα στοιχεία ενός επαγγελματία του χώρου, ο οποίος έχει διοργανώσει τις ωραιότερες ίσως δεξιώσεις γάμων της Αθήνας: http://www.showlight.gr/ , Υπεύθυνος: Μανώλης Λυσίκατος, email: info@showlight.gr. 

Αφού τακτοποιήσετε τα παραπάνω θέματα πρέπει να ασχοληθείτε με την διακόσμηση της εκκλησίας, τις μπομπονιέρες, το κουστούμι του γαμπρού και φυσικά το νυφικό. Ακολουθούν το μακιγιάζ και τα το χτένισμα της νύφης, τα παπούτσια και άλλες μικρολεπτομέρειες που θα δώσουν το δικό σας προσωπικό στοιχείο στο δικό σας γάμο.

Ξεκινήστε με τα παραπάνω και απολαύστε κάθε στιγμή όσο περισσότερο μπορείτε αποβάλλοντας το άγχος και την αγωνία. Εμείς σας ευχόμαστε η ώρα η καλή και σας δίνουμε μόνο μια συμβουλή: ENJOY!!!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr