Αποκτήστε την κοιλιά που επιθυμείτε

Με 15 μόνο λεπτά καθημερινή άσκηση μπορείτε ν’αποκτήσετε την κοιλιά που επιθυμείτε.

1. Βάλτε μια απλή πετσέτα μπάνιου κάθετα σ’έναν τοίχο του σπιτιού σας. Μετά ξαπλώστε επάνω, βάλτε τα πόδια σας κοντά στον τοίχο, έτσι ώστε να σχηματίζουν κάθετη γωνιά, και με τα χέρια σας πιάστε τις δυο πάνω γωνιές της πετσέτας. Αφήνοντας όλο το βάρος του σώματός σας στα χέρια σας, χωρίς να σηκώνετε το κεφάλι η τους ώμους, σηκώστε την πετσέτα τόσο όσο χρειάζεται για να σηκωθούν μέχρι και οι ώμοι σας. Για αρχή, κάντε 3 φορές από 10 επαναλήψεις τη φορά. Στην συνέχεια, αυξήστε τις επαναλήψεις σε 15, 20 κ. λπ.  

2. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας στο πάτωμα με τα πόδια κόντρα στον τοίχο. Ανάμεσα στα πόδια σας βάλτε  μια (διπλωμένη) πετσέτα για να μην είναι ενωμένα. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι, και ανασηκώστε το πάνω μέρος του σώματός σας τόσο όσο χρειάζεται για να σηκωθούν μέχρι και οι ώμοι σας. Παράλληλα, μετακινήστε και τα πόδια σας ( όπως είναι λυγισμένα ) προς το κεφάλι σας. Οι κινήσεις που θα κάνετε θα είναι μικρές. Τις πρώτες φορές κάντε την άσκηση 2 φορές, από 10 επαναλήψεις τη φορά.

3. Ξαπλώστε στο πάτωμα, λίγα εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Σηκώστε το δεξί σας πόδι και ακουμπήστε την πτέρνα σας στον τοίχο ( το πόδι σας πρέπει να είναι τεντωμένο ). Έπειτα βάλτε το αριστερό σας πόδι λυγισμένο λίγο, πάνω από το δεξί. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και ανασηκώστε το πάνω μέρος του σώματός σας μέχρι να σηκωθούν και οι ώμοι σας από το πάτωμα. Όταν λοιπόν σηκωθούν οι ώμοι σας, γυρίστε το κεφάλι σας ( και όλο το πάνω μέρος του σώματός σας που είναι στον αέρα ) προς το αριστερό γόνατο. Επαναλάβετε 10 φορές. Στη συνέχεια αλλάξτε τη στάση των ποδιών σας ( το αριστερό τεντωμένο και το δεξί από πάνω λυγισμένο ) και κάντε το ίδιο γυρίζοντας το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα δεξιά. Κάντε την άσκηση 3 φορές, από 10 επαναλήψεις.

4. Ξαπλώστε χωρίς τα πόδια σας να είναι ενωμένα και με τα χέρια σας μακριά από το σώμα σας τεντωμένα. Μετά λυγίστε τα πόδια σας και φέρτε τα προς το στήθος σας. Κάτω από τα γόνατά σας βάλτε μια πετσέτα και φροντίστε ώστε τα πόδια σας να είναι σε ορθή γωνία με την κοιλιά σας. Έπειτα φέρτε τα πόδια σας όσο πιο κοντά στο στήθος σας μπορείτε χωρίς όμως η λεκάνη σας να σηκώνεται πολύ από το έδαφος. Κρατήστε τα χέρια σας κολλημένα στο πάτωμα. Επαναλάβετε 10 φορές για 3 σετ.

Παρήμερος Ζαχαρίας

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής