Οκτωράτου Μαργαρίτα

cvphoto_Octoratou.jpg

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Επιστημονικός Συνέργάτης Nutrimed

moktoratou@nutrimed.gr

Η Μαργαρίτα Οκτωράτου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου απεφοίτησε το 2005. Το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο της Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής εντάθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Τμήμα Νοσηλευτικής Αθηνών, οπότε και έγινε εμφανής η σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ της διατροφής και της πρόληψης αλλά και της θεραπείας πολλών νοσημάτων.

Η πτυχιακή της εργασία, που διερεύνησε την αιτιολογική σχέση μεταξύ διατροφικών παραγόντων και της Νόσου Crohn, παρουσιάστηκε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (Σύρος, 2-4 Ιουνίου 2006). Μέρος της ίδιας μελέτης παρουσιάστηκε με τη μορφή αναρτημένης εργασίας στη 15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γαστρεντερολογίας (Παρίσι 27 – 31 Οκτωβρίου 2007). Σημαντική εμπειρία της ως ομιλήτριας ήταν η παρουσίαση του θέματος «Διατροφή και Πρόληψη του Καρκίνου του Στομάχου» στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας (Αλεξανδρούπολη, 29-31 Μαΐου 2008).

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων, Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Ελληνικής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας και Διατροφής) και έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, με πλέον σημαντικά εκείνα που αφορούν τη Συνέντευξη Κινητοποίησης και τις Τεχνικές Τροποποίησης της Διατροφικής Συμπεριφοράς.

Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Σύμβουλος Υγείας σε Πρόγραμμα Παρέμβασης Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

Είναι συνεργάτιδα της Επιστημονικής Ομάδας Νutrimed από το 2008.