Σακούλες, μαύροι κύκλοι, πρήξιμο…. και τώρα;

Η έλλειψη ύπνου έχει οδυνηρά αποτελέσματα όσον αφορά το δέρμα μας και τους μηχανισμούς ανάπλασης και επανόρθωσης. Παράλληλα ο συνδυασμός της με την υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί την απώλεια του κολλαγόνου και αυτός είναι ο κύριος λόγος, για τον οποίο το δέρμα παρουσιάζει σημάδια γήρανσης.

Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητά του δέρματος και γι’αυτό είναι φρόνιμο να  επιλέγετε προϊόντα φροντίδας με βάση αυτό.

Αν το κύριο πρόβλημά σας είναι το πρήξιμο των ματιών (το οποίο πιθανότατα έχει προέλθει από  κατανάλωση αλκοόλ, αλλεργίες ή και έλλειψη ύπνου) επιλέξτε προϊόντα με ενεργά συστατικά όπως καφεΐνη και χαμομήλι κι ενυδατικά όπως βιταμίνη Ε. Συμπληρωματικά, χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες λίγο πριν κοιμηθείτε, που θα βοηθήσουν άμεσα και θα προκαλέσουν μείωση του φαινομένου. 

Οι μαύροι κύκλοι που προκαλούνται από αφυδάτωση, το γήρας, τα γονίδια και την κληρονομικότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Κ που καταπολεμούν τις φλεγμονές ή με βιταμίνη Α (η βιταμίνη που έχει συνδεθεί περισσότερο με την υγεία του δέρματος) που βοηθά στην ανάπτυξη του κολλαγόνου. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε θεραπείες με ενέσεις – πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Επίσης, άλλες εναλλακτικές είναι το laser ή το χημικό peeling.

Πότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη βλεφαροπλαστική;

Οι σακούλες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό των αντρών, αφού οι συνεχείς επιδράσεις του χρόνου, των γονιδίων και της κληρονομικότητας ευθύνονται για  τη συγκέντρωση λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι κανένα προϊόν δεν μπορεί να απομακρύνει τελείως το λίπος από την περιοχή. Οπότε, σε περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και επιδρά άμεσα και στην ψυχολογία σας (γιατί τελικά η ψυχολογία είναι αυτή που καθορίζει τις περισσότερες φορές την επίσκεψη ή όχι στον πλαστικό), θα χρειαστεί να καταφύγετε στη βλεφαροπλαστική. Έτσι θα αφαιρεθεί το περιττό δέρμα και λίπος δίνοντας στο βλέμμα σας πιο φρέσκια όψη.

 Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr