Πώς να επιλέξετε το σωστό τζιν

tzin_dkny3.jpg

Αν έπρεπε να επιλέξουμε το πολυτιμότερο ρούχο της ντουλάπας μας, από άποψη χρησιμότητας, σίγουρα όλοι θα διαλέγαμε το τζιν. Για τους περισσότερους το τζιν είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες και καλύπτει όλα τα γούστα. Πρέπει όμως να είναι σωστά επιλεγμένο έτσι ώστε να μας ταιριάζει απόλυτα τόσο στο σωματότυπο όσο και στο στυλ μας! Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικές συμβουλές για να αγοράσετε τζιν σωστά και έξυπνα.

  1. 1. Αγοράστε τζιν καλής ποιότητας και μη τσιγκουνευτείτε τα λεφτά. Τα κακής ποιότητας τζιν χάνουν την καλή εφαρμογή και το χρώμα τους γρήγορα. Επίσης καλύτερα να έχετε ένα και καλό παρά πολλά που δεν ταιριάζουν με τίποτα και κάνουν την ζωή σας δύσκολη.
  2. 2. Αναζητείστε τις διάφορες γραμμές στα τζιν παντελόνια και αντιστοιχίστε με τον τύπο του σώματος σας. Η ίσια γραμμή ταιριάζει περισσότερο στις ψηλές σιλουέτες, το κλασσικό κόψιμο στο τζιν που στο τελείωμα ανοίγει ελαφρά για να χωράνε οι μπότες από μέσα κολακεύει κυρίως τις γυναίκες με καμπύλες αλλά και τις πιο εύσωμες. Τα skinny τζιν είναι φτιαγμένα κυρίως για μικρόσωμες και αδύνατες καμπυλωτές γυναίκες ενώ τα φαρδιά παντελόνια αν συνδυαστούν με τακούνια είναι ιδανικά για όλες τις σιλουέτες. Η αντρική γραμμή στο τζιν, με πιέτες και μεσαίο ύψος καβάλου, κολακεύει περισσότερο γυναίκες με πλούσια οπίσθια!
  3. Επιλέξτε το σωστό νούμερο και μην συμβιβάζεστε με ένα μικρότερο νούμερο απλά γιατί θα αδυνατίσετε…. Ή με ένα μεγαλύτερο απλά γιατί έχει τελειώσει στο μαγαζί το σωστό για εσάς μέγεθος! Όταν δοκιμάζετε τα τζιν αφού τα κουμπώσετε, περπατήστε λίγο στο δοκιμαστήριο για να καταλάβετε την εφαρμογή του.
  4. Αποφύγετε τα πολύ φθαρμένα ή ξεβαμμένα τζιν γιατί αυτά είναι πιο πρωινά και δεν κολακεύουν τόσο. Ακόμη εάν έχετε λίγα κιλάκια παραπάνω διαλέξτε πιο σκούρα τζιν όπως μαύρα ή σκούρα μπλε και αποφύγετε ξεβάμματα και λεπτομέρειες γύρω από τους γοφούς.
  5. Αν είστε μικρόσωμη αποφύγετε τα stretch τζιν, και φορέστε τζιν με μακριά μπατζάκια με τακούνια που εναρμονίζονται χρωματικά με το παντελόνι, έτσι θα φαίνεστε πιο ψηλή.
  6. Εάν έχετε τη δυνατότητα αγοράστε δύο τζιν με διαφορετικό ύφος και στυλ ώστε να μπορείτε να τα ταιριάξετε σε διαφορετικές περιστάσεις και εξόδους, άλλο με ψηλοτάκουνα και άλλο με φλάτ παπούτσι.
  7. Εάν έχετε «πλούσια τα ελέη» πίσω, τότε αποφύγετε τζιν με στρας, περίεργες τσέπες ή ραφές σε έντονο χρώμα γιατί τονίζουν.
  8. Τα ψηλοκάβαλα τζιν κρύβουν πολύ καλά τα ψωμάκια και κάνουν το σώμα να φαίνεται μακρύτερο, κυρίως όταν φορεθούν με ψηλά παπούτσια. 

Αυτά από μας!! Και τώρα η σειρά σας!! Ώρα για ψώνια και τζιν!!