Όμορφη και το χειμώνα!

2005016_low.jpg

Ο χειμώνας ήδη έφτασε στην πόρτα μας και μας χτυπάει απρόσκλητος το κουδούνι!! Και εμείς δεν έχουμε επιλογή παρά να του ανοίξουμε. Βάλτε μπουφάν, σκουφάκια, γάντια, πουλόβερ, καλτσάκια και ότι άλλο έχετε διαθέσιμο στην ντουλάπα σας και καλωσορίστε τον. Μήπως όμως όλα αυτά δεν αρκούν ;;; Ή μάλλον για να γίνουμε πιο ακριβής δεν κάνουν την διαφορά ;;; Εμείς μαζέψαμε για σας μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε το κρύο του χειμώνα και να μην αφήσει στο δέρμα μας τα σημάδια του.

Το χειμώνα το δέρμα ταλαιπωρείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ξηραίνεται, ξεφλουδίζει και χάνει την ελαστικότητα του. Υπάρχει όμως τρόπος να απαλύνουμε τις επιδράσεις και τα συμπτώματα αυτά με μερικές μόνο κινήσεις;

  1. Σίγουρα όλοι επιθυμούμε ένα ζεστό, σχεδόν καυτό μπάνιο, μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι. Το πολύ ζεστό νερό όμως επιδεινώνει τις συνέπειες του κρύου. Όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα μας τόσο πιο χλιαρό πρέπει να είναι το νερό. Επίσης είναι ωφέλιμο να χρησιμοποιούμε αφρόλουτρα με γλυκερίνη και ουδέτερο ph. Μετά το μπάνιο στεγνώνουμε το δέρμα μας με μια μαλακή πετσέτα ταμποναριστά έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί όλο το νερό και απλώνουμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σε όλο μας στο σώμα, επιμένοντας στα σκληρά σημεία όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.
  2. Καταναλώστε όσο νερό καταναλώνεται και το καλοκαίρι γιατί διαφορετικά ο οργανισμός μας αφυδατώνεται σταδιακά.
  3. Καταναλώστε φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, καθώς η βιταμίνη αυτή προστατεύει από την ξηροδερμία.
  4. Προφυλάξτε τα χέρια σας φορώντας γάντια και έχετε πάντα στην τσάντα σας μια μικρή ενυδατική κρεμούλα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή που θα νιώσετε τα χέρια σας ξηρά.
  5. Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται από το κρύο και το χειμώνα. Η τρίχα χάνει την υγρασία της και την ελαστικότητα της με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να δείχνουν άτονα και θαμπά. Αποτρέψτε τα αποτελέσματα αυτά κάνοντας 2 φορές την εβδομάδα μάσκα και χρησιμοποιώντας πάντα μετά το λούσιμο κρέμα μαλλιών. Επίσης εάν τα μαλλιά σας ηλεκτρίζονται από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα και τιθασεύστε τα μαλλιά με ένα serum.
  6. Προσέξτε το μακιγιάζ σας και χρησιμοποιείστε μια κρέμα ημέρας που περιέχει χρωστικές ουσίες που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας και θα κρύψουν τυχόν κοκκινίλες. Για να απαλύνετε τη ροδαλότητα στα μάγουλα, επιλέξετε ένα ρουζ σε βερικοκί αποχρώσεις. Προτιμήστε ένα make-up σε υγρή μορφή, για να αποφύγετε την ξηρότητα, και θυμηθείτε πριν φορέσετε το κραγιόν να απλώσετε στα χείλη σας ένα ενυδατικό μπαλμ ή λίγη βαζελίνη, που θα τα προστατεύσει.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr