Ρυτιδοπλαστική χωρίς νυστέρι για όλες τις γυναικες πριν τις γιορτές

Woman looking at her face in bathroom mirror.jpg

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα υφίσταται αλλαγές. Με το πέρασμα του χρόνου αρχίζει να ελαττώνεται ο φυσικός όγκος του πρόσωπου και δημιουργούνται οι ρυτίδες και οι έντονες πτυχώσεις . Σημαντικό ρόλο στην διαδικασία αυτή παίζει η έντονη έκφραση των ατόμων που οδηγεί αρχικά στις λεγόμενες ρυτίδες “εκφράσεως” και αργότερα στις στατικές μόνιμες ρυτίδες.

Από τις πρώτες περιοχές που επηρεάζονται είναι το μέτωπο με τις οριζόντιες γραμμές, το μεσόφρυο με τις κάθετες γραμμές και τα βλέφαρα με το πόδι της χήνας. Ακολουθούν τα ζυγωματικά με την ατροφία των εσωτερικών ιστών, οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι ρυτίδες του καπνιστού στο άνω χείλος, η ατροφία του χείλους και οι ρυτίδες πικρίας του κάτω χείλους.

Με την ύπαρξη νέων προϊόντων υαλουρονικού οξέως και Botox μπορούμε να επιτύχουμε το face lifting ενός ατόμου που δεν θέλει ή δεν έχει χρήματα να κάνει το χειρουργείο πολύ εύκολα γρήγορα και ανώδυνα. Είναι μια διαδικασία η οποία γίνεται στο ιατρείο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και αφορά την διόρθωση των ρυτίδων και του περιγράμματος του προσώπου με γνωστά ενέσιμα προϊόντα.

Η κυκλοφορία δε του νέου προϊόντος υαλουρονικού οξέος μαζί με την ξυλοκαϊνη [τοπικό αναισθητικό]καθιστά τη θεραπεία εντελώς ανώδυνη και χωρίς πρηξίματα και μελανιές.

Στο πρώτο στάδιο διορθώνεται το πρώτο ένα τρίτο του πρόσωπου δηλαδή μέτωπο, μεσόφρυο. πόδι χήνας και κάτω βλέφαρα.

Στην συνέχεια το μέσο τριτημόριο του προσώπου με αύξηση ζυγωματικών και διόρθωση ρυτίδων παρειάς, ρινοπαρειακές αύλακες, ρυτίδες καπνιστού και περίγραμμα χειλιών άνω και κάτω. Τέλος διορθώνεται το κάτω τριτημόριο , ρυτίδες καπνιστού, τόνισμα σιαγόνων και λαιμός.

Αν η γυναίκα το επιθυμεί η θεραπεία του προσώπου ενισχύεται με μερικές συνεδρίες μεσοθεραπείας, ενυδάτωσης και σύσφιξης και από θεραπεία λάμψης με οξέα φρούτων και non ablative laser.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικό face lifting χωρίς νυστέρι, γρήγορα, οικονομικά και ανώδυνα χωρίς το φόβο και την μετεγχειρητική ανάρρωση. Φυσικά το αποτέλεσμα της παραπάνω θεραπείας εξαρτάται από την ηλικία και την χαλάρωση του δέρματος της ασθενούς χωρίς να είναι απαγορευτική για τις μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Απόστολος Μαζιώτης

Πλαστικός Χειρουργός