deltia typoy_VIOIATRIKI logo.jpg

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2008 – Κρατώντας την δέσμευσή της για κοινωνική προσφορά στις υπηρεσίες υγείας, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ο κορυφαίος φορέας παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Καμπάνια «Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για την Πρόληψη της Οστεοπόρωσης» κατά το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου 2008. Η εκστρατεία ενημέρωσης διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Οστεοπόρωσης υπό την αιγίδα της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιά και με την επιστημονική κάλυψη του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν οι: Eurobank, GE, Nounou CalciPlus και Roche.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μετατρέποντας για μια ακόμη φορά την επιστήμη σε φροντίδα υγείας έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα ηλικίας 40-65 ετών δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων ανίχνευσης δεικτών οστεοπόρωσης με μια απλή και ολιγόλεπτη αιμοληψία στα κέντρα της.

VIOIATRIKI building AmpelokipiΣυνολικά, 5.000 άτομα προσήλθαν στα 17 υποκαταστήματα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Αθήνα, στα 7 της Θεσσαλονίκης και στις 3 Βιοκλινικές, εκ των οποίων 4.500 ήταν γυναίκες και 500 άνδρες. Αναφορικά με τα αποτελέσματα των παθολογικών δεικτών, το 27,7% των συμμετεχόντων στις εξετάσεις ήταν εκτός των ανώτατων ή κατώτατων φυσιολογικών ορίων. Συγκεκριμένα, το 10,8% βρέθηκαν παθολογικοί στην παραθορμόνη, το 11,1% στη D3, το 2,4% στο ασβέστιο και το 3,4% στο φώσφορο, σε δείκτες καθοριστικούς για την οστεοπόρωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκστρατείας, τετρακόσιες αφίσες, που ανακοίνωναν το Πρόγραμμα, τοποθετήθηκαν στα ΚΕΠ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), καθώς και στους χώρους των χορηγών και των ιατρικών συνεργατών και στα Υποκαταστήματα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, ενώ διανεμήθηκαν και 300.000 τρίπτυχα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη θετική ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την πρωτοβουλία» τόνισε αναφορικά με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Σπανός. Και συμπληρώνει «Η οστεοπόρωση είναι ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας. Τα αποτελέσματα της καμπάνιας μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια όχι μόνο ενημέρωσης για την καλύτερη δυνατή πρόληψη, αλλά και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσα από καινοτομίες και συνεχείς προσπάθειες για την επίτευξη της ολικής ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα συνεχίσει τη συμμετοχή της ανάλογες ενέργειες στο μέλλον».