Νεανικό και σφριγηλό σώμα; Θέλετε να το αποκτήσετε;

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες χρόνων μπορούν να βοηθήσουν.

Το καλοκαίρι πέρασε και, δυστυχώς, επιστροφή στην καθημερινότητα. Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό: τι κατάλοιπα είχε το καλοκαίρι στο σώμα μας;

Πολλές γυναίκες ζηλεύουν τις κοπέλες με καλλίγραμμο σώμα και έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Στην τηλεόραση και στα περιοδικά προβάλλονται όμορφες κοπέλες με μοντέρνα ρούχα και μικροσκοπικά εσώρουχα. Η γυμναστική και η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέστε γιατί για όλα υπάρχει λύση. Ο Πλαστικός Χειρουργός μπορεί εύκολα και γρήγορα να σας βοηθήσει.

ΚΟΙΛΙΤΣΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ: η κοιλιοπλαστική είναι η λύση.

Τι είναι η κοιλιοπλαστική; Είναι ένα χειρουργείο πολύ συχνό στις μέρες μας, με το οποίο αφαιρούμε τη χαλαρωμένη κοιλιά, λεπταίνουμε τη μέση και αφαιρούμε τα παχάκια από το πλαϊνό τμήμα της κοιλιάς.

Πως γίνεται; Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και παραμένετε στο νοσοκομείο για 1-2 ημέρες.

Ποιες γυναίκες κάνουν κοιλιοπλαστική; Γυναίκες που έχουν κάνει 2-3 παιδιά πολλές φορές παρουσιάζουν χαλάρωση στην κοιλιακή χώρα με περίσσεια δέρματος. Επίσης γυναίκες που έχουν χάσει πολλά κιλά μπορεί να παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα.

Κάνουν και οι άντρες κοιλιοπλαστική; Ναι! Αν ένας άντρας χάσει 20-30 κιλά ή περισσότερα, τότε συνήθως παρουσιάζει μια κοιλιά που κρέμεται.

Για την ‘κρεμάμενη κοιλιά’ μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από χειρουργείο; Δυστυχώς αν έχετε χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, ούτε οι κρέμες ούτε η γυμναστική ούτε και τα διάφορα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να βοηθήσουν.

Τι είναι η μινι- κοιλιοπλαστική; Πολλές γυναίκες έχουν μόνο μικρό πρόβλημα (χαλάρωση κάτω από τον ομφαλό) και τότε γίνεται ένα πιο ελαφρύ χειρουργείο, με μικρότερες ουλές και γρηγορότερη ανάρρωση.

Μπορώ να κάνω και λιποαναρρόφηση συγχρόνως; Πολύ συχνά μαζί με την κοιλιοπλαστική μπορούμε να αφαιρέσουμε λίπος από τη μέση, από τους μηρούς ή από τα μπράτσα στο ίδιο χειρουργείο.

Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική και ανόρθωση ή σμίκρυνση στήθους συγχρόνως; Ναι, αλλά ο συνδυασμός 2 χειρουργείων θέλει ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τον χειρουργό όσο και από τον ασθενή.

Καπνίζω, μήπως υπάρχει πρόβλημα; Αν καπνίζετε κάτω από επτά τσιγάρα την ημέρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως καπνίζετε ένα πακέτο και πάνω τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να το μειώσετε ή να το κόψετε. Αυτό γιατί το κάπνισμα επηρεάζει τόσο την γενική νάρκωση όσο και την επούλωση των τραυμάτων.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως από την πρώτη ημέρα του χειρουργείου.

Πονάει η επέμβαση; Για περίπου 5-7 ημέρες νιώθετε ένα τέντωμα, ένα τράβηγμα, το οποίο σιγά- σιγά υποχωρεί.

Θα έχω ουλές; Η ουλή είναι παρόμοια με αυτή της καισαρικής, αλλά λίγο πιο μακριά σε μήκος. Η ουλή είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να κρύβεται από το εσώρουχο.

Πότε μπορώ να γυρίσω στη δουλεία μου; Συνήθως χρειάζεστε ξεκούραση για μια εβδομάδα. Από τη δεύτερη εβδομάδα, ανάλογα και με το επάγγελμα σας, μπορείτε να γυρίσετε στις ασχολίες σας.

Πόσα χρόνια κρατάει η κοιλιοπλαστική; Η κοιλιοπλαστική έχει μόνιμα αποτελέσματα. Δηλαδή η περίσσεια δέρματος δεν ξαναδημιουργείτε. Αν μετά την επέμβαση  κάνετε δυο- τρία παιδιά ή αν έχετε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους τότε μόνο μπορεί να χαλάσει το καλό αποτέλεσμα.

Τι επιπλοκές μπορεί να έχω; Οι επιπλοκές είναι σπάνιες (αιμορραγία, οίδημα ή μόλυνση του τραύματος, θρόμβωση των κάτω άκρων κλπ), οι οποίες όμως θεραπεύονται με την κατάλληλη αγωγή. Αν η επέμβαση γίνει από έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει τότε τα καλά αποτελέσματα είναι σίγουρα.

Πόσο θα μου κοστίσει; Η κοιλιοπλαστική είναι ένα σοβαρό χειρουργείο με πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το χειρουργό που θα διαλέξετε και ανάλογα με το αν θα κάνετε συνδυασμό δυο επεμβάσεων.

Θα μείνω ικανοποιημένη; Οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική, συνήθως έχουν παιδευτεί για χρόνια με γυμναστική, κρέμες και διάφορα μηχανήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό και μετά από αυτήν την επέμβαση δεν μπορούν να πιστέψουν τη διαφορά στο σώμα τους και το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

 

ΨΩΜΑΚΙΑ,ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ, ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΔΙΑ: η λιποαναρρόφηση είναι η απάντηση.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση; είναι μια απλή και πολύ συνηθισμένη επέμβαση η οποία αφαιρεί το λίπος από τα σημεία του σώματος που έχουν πρόβλημα. Μέχρι τώρα έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες και άντρες στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο να βελτιώσουν και να χαρούν το σώμα τους.

Είμαι υπέρβαρη, μπορεί η λιποαναρρόφηση να με βοηθήσει να χάσω βάρος; Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, είναι κατάλληλη για πρόβλημα τοπικού πάχους. Δηλαδή με αυτήν την επέμβαση μπορούμε να αφαιρέσουμε το πολύ 3-4 λίτρα λίπους και όχι παραπάνω.

Σε ποία σημεία μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση; Μηροί, γλουτοί, γόνατα, κοιλιά, μπράτσα και ο λαιμός είναι σημεία στα οποία η επέμβαση μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Θέλω να βελτιώσω και την κοιλιά μου μαζί, γίνεται; Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει συνδυασμός χειρουργείων, δηλαδή: λιποαναρρόφηση με κοιλιοπλαστική ή λιποαναρρόφηση με κάποιο χειρουργείο στους μαστούς.

Πώς γίνεται; Η επέμβαση γίνεται είτε με τοπική είτε με γενική νάρκωση και την ίδια μέρα πηγαίνετε σπίτι σας. Χρησιμοποιούμε ειδικά εργαλεία και ένα σύστημα αναρρόφησης με τα οποία αφαιρούμε το λίπος μέσα από μικρές τομές του δέρματος.

Πότε μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση; Μετά την επέμβαση πρέπει να φορέσετε ένα ειδικό καλσόν για ένα μήνα, για αυτό και καλό είναι να μην γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα; Από την πρώτη ημέρα φαίνεται το αποτέλεσμα, αλλά η τελική βελτιωμένη εμφάνιση είναι σε 6-8 εβδομάδες .

Πονάει; Τις πρώτες 2-3 ημέρες μπορεί να νιώσετε τσιμπήματα και μούδιασμα και  ο ιατρός σας θα σας συστήσει απλά παυσίπονα, όπως Depon ή Ponstan.

Θα έχω ουλές; Μετά το χειρουργείο για περίπου 2 εβδομάδες μπορεί να έχετε μερικές μελανιές. Το καλό, όμως, με την λιποαναρρόφηση είναι ότι οι ουλές είναι τόσο μικρές και καλά κρυμμένες, που κανείς δεν θα καταλάβει ότι κάνατε κάτι.

Πότε μπορώ να γυρίσω στη δουλεία μου; Ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το τι δουλειά κάνετε μπορείτε να γυρίσετε στις ασχολίες σας σε 3-4 ημέρες.

Πόσα χρόνια κρατάει η λιποαναρρόφηση; Τα καλά αποτελέσματα διαρκούν για χρόνια. Καλό είναι μετά την επέμβαση να προσέξετε τη διατροφή σας και να προσπαθήσετε να γυμνάζεστε.

Μπορεί να ξαναδημιουργηθεί το λίπος στα σημεία που έχουν χειρουργηθεί; Κατά την λιποαναρρόφηση αφαιρούνται τα λιποκύτταρα με συνέπεια να μην ξαναδημιουργηθεί τοπικό πάχος στα συγκεκριμένα σημεία. Παρόλα αυτά πρέπει να προσέξετε, διότι αν πάρετε πολλά κιλά (10-20 κιλά) τότε το σώμα σας μπορεί να αλλάξει σχήμα και εμφάνιση.

Είναι επικίνδυνη η λιποαναρρόφηση; Πολλά έχουν ακουστεί για αυτήν την επέμβαση. Το γεγονός είναι πως αν γίνει από έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, σε ένα χειρουργείο, με τις κατάλληλες εξετάσεις και με τα κατάλληλα εργαλεία τότε η λιποαναρρόφηση είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση.

Τι επιπλοκές μπορεί να έχω;  Η λιποαναρρόφηση είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση, και  σε νέα άτομα χωρίς προβλήματα υγείας οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες.

Πόσο θα μου κοστίσει; Ο κάθε Πλαστικός Χειρουργός χρεώνει διαφορετική τιμή, αλλά αν ενδιαφέρεστε υπάρχουν ιατροί οι οποίοι έχουν πολύ προσιτές τιμές.

Θα μείνω ευχαριστημένη; Οι περισσότερες γυναίκες (ή άντρες) με πρόβλημα τοπικού πάχους έχουν δοκιμάσει όλες τις δίαιτες που υπάρχουν, έχουν πάρει χάπια για αδυνάτισμα, έχουν ξοδέψει σημαντικά ποσά σε κέντρα αισθητικής χωρίς κανένα αποτέλεσμα και έχουν ακούσει άσχημα σχόλια για το σώμα τους. Αυτό μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει, αν εμπιστευθείτε και αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού ιατρού. Συνήθως οι ασθενείς είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την καινούρια βελτιωμένη τους εμφάνιση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.

ΧΟΝΤΡΑ Ή ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΜΠΡΑΤΣΑ; η πλαστική βραχιόνων μπορεί να βοηθήσει.

Τι είναι η πλαστική βραχιόνων; Υπάρχουν δυο διαφορετικές περιπτώσεις: άτομα τα οποία έχουν χοντρά μπράτσα, και άτομα τα οποία έχουν χάσει πολλά κιλά και το δέρμα στα μπράτσα έχει κρεμάσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουμε πλαστική βραχιόνων.

Πώς γίνεται; Αν κάποιος έχει πρόβλημα τοπικού πάχους στα μπράτσα τότε με την βοήθεια της λιποαναρρόφησης, αφαιρούμε το λίπος και βελτιώνουμε το σχήμα και την εμφάνιση των χεριών. Στην περίπτωση που κάποιος έχει χαλάρωση στα μπράτσα τότε αφαιρούμε χειρουργικά την περίσσεια δέρματος.

Μπορώ να φτιάξω συγχρόνως και το στήθος μου ή τη κοιλιά μου; Σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάζουμε τη πλαστική βραχιόνων και με κάποιο άλλο χειρουργείο όπως: λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική ή κάποια επέμβαση στους μαστούς.

Δεν θέλω να κάνω χειρουργείο, υπάρχει κάποια άλλη λύση για να βελτιώσω την εμφάνιση των χεριών μου; Στην περίπτωση που τα μπράτσα σας έχουν περίσσεια λίπους (δηλαδή είναι χοντρά) η γυμναστική και η δίαιτα μπορεί να βοηθήσει. Αν όμως έχετε περίσσεια δέρματος (τα μπράτσα έχουν κρεμάσει) τότε τα παραπάνω δεν μπορούν να βοηθήσουν και η μοναδική αποτελεσματική λύση είναι η επέμβαση από έναν ειδικό Πλαστικό Χειρουργό.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα; Συνήθως τα μπράτσα παρουσιάζουν οίδημα (πρήξιμο) μετεγχειρητικά για αυτό και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 6-8 εβδομάδες.

Πονάει; Η επέμβαση δεν πονάει ιδιαίτερα, και απλά παυσίπονα είναι αρκετά.

Θα έχω ουλές; Στην περίπτωση που θα γίνει μόνο λιποαναρρόφηση τότε οι ουλές είναι πολύ μικρές, και καλής ποιότητας. Αν όμως κάνουμε επέμβαση κατά την οποία θα αφαιρέσουμε και δέρμα, τότε θα έχετε είτε μια ουλή κάθετη στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου, είτε μια ουλή κοντά στην μασχάλη. Βέβαια οι ουλές αυτές συνήθως κρύβονται καλά από μια κοντομάνικη μπλούζα.

Πότε μπορώ να γυρίσω στη δουλεία μου; Ανάλογα με τη δουλειά που κάνετε μπορείτε να γυρίσετε ακόμα και την επόμενη ημέρα. Απλά χρειάζεται λίγο προσοχή στο οδήγημα και να μη σηκώνετε πολλά βάρη για περίπου ένα μήνα.

Τι επιπλοκές μπορεί να έχω;  Οι επιπλοκές σε αυτό το χειρουργείο είναι ελάχιστες και σπάνιες. Ίσως το μόνο που μπορεί να δυσαρεστήσει την άρρωστη είναι η ουλή, η οποία με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται πολύ.

Θα μείνω ευχαριστημένη; Τα περισσότερα άτομα τα οποία κάνουν αυτήν την επέμβαση μένουν απόλυτα ικανοποιημένα και αυτό γιατί για χρόνια δυσκολεύονται να φορέσουν τα κατάλληλα ρούχα.

 

Εκτός από την λιποαναρρόφηση, την κοιλιοπλαστική και την πλαστική βραχιόνων, υπάρχουν πολλές άλλες επεμβάσεις οι οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν όπως αυξητική μαστών, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, ανόρθωση ή μειωτική μαστών, διόρθωση ουλών κλπ. Μην ακούτε ΄σχόλια΄ από γνωστούς και φίλους γιατί συνήθως είναι λάθος και σας αποσυντονίζουν. Αν ενδιαφέρεστε για κάποια επέμβαση είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε κάποιο Πλαστικό Χειρουργό ο οποίος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες για την κάθε επέμβαση. Μην βασανίζεστε με την εμφάνιση σας και το σώμα σας, γιατί για κάθε πρόβλημα υπάρχει και η λύση!

Λουίζα Μιχαλάκη MD, MRCS, EBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

Επιμελήτρια Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Τηλ: 210 6972 000, 210 6972 887

Ιατρείο: Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23, Μαρούσι, 151 24

Τηλ: 210 6127 790, Κινητό: 6944 681 076

Email: louisadoc@hotmail.com

Website: www.mihalaki.gr