Συνταγή: Κοτόπουλο με Ουισκι

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.

 

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες,  αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

 

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

 

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.

Επαναλάβατε αυτό το βήμα  άλλες δυο φορές.

 

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.

 

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

 

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ….

κλιτρίστε μέχρι τον  μπούρνο.

ανοίφτε την χόρτα,  ξεγυρνίστε, απαναδονήστε.

βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την άλλη.

 

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

 

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.

 

3 λοτήρια αρφότερα ….

 

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.

 

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας.

 

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι.

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

 

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ.

Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα.

και καθαρίστε το * που δημιουργήσατε στην κουζινα.

 

την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη : Κατσικακι με τσικουδια !!!