Παγάκια από ρόγες σταφυλιού

3852880_blogΉρθαν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι και δεν προλαβαίνετε να παγώσετε το λευκό κρασί σας; Σας έχουμε τη λύση για τις επόμενες φορές! Πλύντε και βάλτε σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη ρόγες από σταφύλι (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια, όπως η ραζακιά). Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε λευκό κρασί βάλτε μέσα στο ποτήρι μερικές κατεψυγμένες ρόγες! Θα παγώσουν άμεσα το κρασί σας, θα το κρατήσουν δροσερό για αρκετή ώρα και θα δώσουν ένα υπέροχο άρωμα! Και στο τέλος αν θέλετε τρώτε και το σταφύλι! 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

    

Σφυρί

tn_202Με τον καιρό, μπορεί να τύχει να χαλαρώσει η λαβή του σφυριού σας και να κουνιέται. Βουτήξτε την σε λίγο κρύο νερό: Το ξύλο θα φουσκώσει και η λαβή δεν θα κουνιέται πια! 

Πήλινες γλάστρες

tn_205Πολλές φορές οι πήλινες γλάστρες αποκτούν λευκούς λεκέδες που οφείλονται στην υγρασία. Για να τους εξαφανίσετε τρίψτε τους με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι που θα βουτάτε σε ξίδι.  Στο τέλος ξεπλύνετε τη γλάστρα με νερό. 

Καθάρισμα σχάρας ψησίματος

tn_206aΑφού έχετε χρησιμοποιήσει τη σχάρα, και όσο είναι ακόμα ζεστή, ξύστε τα καμένα υπολείμματα φαγητού με μία σιδερόβουρτσα. Έτσι, θα αφαιρεθούν πολύ πιο εύκολα και η σχάρα σας θα είναι έτοιμη και καθαρή για την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε. 

Μυρωδιές σε τάπερ

tn_206bΈνα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας σόδα σε 4 ποτήρια ζεστό νερό θα εξαφανίσει τις μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη. Γεμίστε τα με το διάλυμα για λίγη ώρα και ξεπλύνετε με νερό. 

Ανακούφιση από κάψιμο

tn_207Αν κάψετε κάποιο από τα δάχτυλά σας πιάστε αμέσως με το καμένο δάχτυλο το λοβό του αυτιού σας! Αυτή η μέθοδος απομακρύνει τον πόνο και αποτρέπει τη δημιουργία φουσκάλας. (Δείτε αναλυτικά το γιατί εδώ http://www.tipking.co.uk/tip/6016.html)

Ξεχωρίστε τα κλειδιά σας χωρίς κόστος

tn_192Επειδή μερικά κλειδιά μοιάζουν μεταξύ τους, για να τα αναγνωρίζετε αμέσως χωρίς δοκιμές βάλτε μια σταγόνα βερνίκι νυχιών σε διαφορετικά χρώματα πάνω στο καθένα!

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html