Στο αίμα των νέων το μυστικό της αντιγήρανσης;

Οι τακτικές ενέσεις με πλάσμα αίματος από νέους, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Γιατί η άσκηση των μυών είναι απαραίτητη για τα παιδιά

Οι περισσότεροι εξ υμών που βρισκόμαστε γύρω στα σαράντα, θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία ως μια περίοδο που δεν σταματούσαμε να βρισκόμαστε σε διαρκή κίνηση ασκώντας παράλληλα και τους μυς μας: από το ποδήλατο στο τρέξιμο και από την μπάλα στο πάρκο, στο σχολείο ή ακόμη και στο δρόμο, στο κρυφτό και στα μήλα, ώσπου να ακούσουμε (για πολλοστή φορά) τη μαμά μας να μας φωνάζει να γυρίσουμε στο σπίτι – ή να έρχεται να μας μαζέψει αυτοπροσώπως.

Περισσότερα...

Οι οθόνες αφής κρατούν ξύπνια τα παιδιά

Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη αφής, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν προβλήματα ύπνου, όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Οι πολύδυμες κυήσεις και η ιδιαιτερότητά τους στον προγεννητικό έλεγχο

Με τον όρο πολύδυμη κύηση περιγράφεται η κυοφορία δύο ή περισσοτέρων εμβρύων. Μπορεί να προκύψει όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο διαιρείται (ομοζυγωτικά) ή όταν διαφορετικά ωάρια γονιμοποιούνται από διαφορετικά σπερματοζωάρια (ετεροζυγωτικά).

Περισσότερα...

Οι έφηβοι πλήττονται από το AIDS

Το AIDS αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων στην Αφρική και τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πληθυσμιακή ομάδα φορέων του HIV, οι έφηβοι είναι η μόνη ομάδα για την οποία τα ποσοστά θνησιμότητας δεν μειώνονται.

Περισσότερα...

Στα παιδιά η απάντηση για την αντιμετώπιση του HIV;

To ανοσοποιητικό σύστημα ενός στα 10 παιδιά αντιδρά όπως εκείνο των πιθήκων απέναντι στον HIV και εμποδίζει την ανάπτυξη του AIDS, όπως δείχνει μια καινούρια έρευνα.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html