Προσκοπισμός ενάντια στο άγχος

Όσα παιδιά πηγαίνουν στους προσκόπους και τους οδηγούς μειώνουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές τις οργανώσεις είναι πιθανό να έχουν καλύτερη ψυχική υγεία στη μέση ηλικία, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα ευρήματα.

Περισσότερα...

Το άγχος επηρεάζει διαφορετικά αγόρια και κορίτσια

Τα έντονα στρεσογόνα γεγονότα επηρεάζουν τα μυαλά των κοριτσιών και των αγοριών με διαφορετικό τρόπο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Περισσότερα...

Η συναισθηματική προσήλωση του πατέρα επηρεάζει το παιδί

Οι μπαμπάδες που εμπλέκονται συναισθηματικά με τα παιδιά τους και αισθάνονται σίγουροι ως γονείς είναι λιγότερο πιθανό να μεγαλώσουν απογόνους με προβλήματα συμπεριφοράς, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα.

Περισσότερα...

5 τρόποι για να αναθρέψετε ένα παιδί του κόσμου!

Ταινίες, παιδικές σειρές, ειδήσεις, φαγητά από άλλες χώρες, facebook … μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μυούνται καθημερινά και από πολύ μικρές ηλικίες στην ιδέα ενός ενιαίου κόσμου πάνω στον πλανήτη. Πως όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν αυτά τα μηνύματα; Πως μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά να κατανοήσουν και να αγκαλιάσουν διαφορετικές κουλτούρες και αξίες; Πως θα μπορέσουν να αναπτύξουν και να διαμορφώσουν την προσωπική τους ταυτότητα ανάμεσα σε τόσες πολλές και διαφορετικές επιρροές;

Περισσότερα...

Ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού

Ο πρωτοπόρος παιδοψυχολόγος δρ. Erik Erikson εξηγεί στο επιστημονικό περιοδικό Psychology Today γιατί η πατρότητα μπορεί να είναι τόσο περίπλοκη και μοναδική διαδικασία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Όχι άλλοι καβγάδες στο σπίτι

Είναι εξαντλητικό να κυνηγάτε τα παιδιά σας να διαβάσουν, να μαζέψουν το δωμάτιο τους να μην πετάνε τα ρούχα τους στο σαλόνι σας, να τσακώνεστε κάθε πρωί για το τι θα βάλει στο σχολείο και τελικά να χάνετε το σχολικό και εσείς να φτάνετε για άλλη μια φορά καθυστερημένη στη δουλεία σας. Είναι λογικό πως όλο αυτό κουράζει όχι μόνο εσάς αλλά και τα παιδιά σας και έχει αρνητικές συνέπειες στην οικογένεια, όχι ευχάριστο κλίμα, αποξένωση, έλλειψη επικοινωνίας. Δοκιμάστε λοιπόν 6 τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις εντάσεις της καθημερινότητα σας.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html