Τα κορίτσια επηρεάζονται από τα στερεότυπα των φύλων από τα πέντε τους

Τα κορίτσια αρχίζουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως λιγότερο ταλαντούχα από τα αγόρια, όταν είναι μόλις έξι χρονών, υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ. Τόνισαν ότι τα «απογοητευτικά» αποτελέσματα έδειξαν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε τα παρασύρει και να επηρεάσει τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Περισσότερα...

Τα λάθη στην ανατροφή των παιδιών που δεν περνούν από το μυαλό μας

Το να είσαι γονιός είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο. Τα παιδιά επηρεάζονται από τα πάντα γύρω τους – τους συνομηλίκους τους, τους δασκάλους τους – αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι οι γονείς τους παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ζωής τους γενικότερα.

Περισσότερα...

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Η τρομοκρατία είναι μία από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουμε στον δυτικό κόσμο σήμερα και ένα από τα δυσκολότερα πράγματα μετά την πραγματοποίηση μιας τέτοιου τύπου επίθεσης, είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά τι ακριβώς συμβαίνει.

Περισσότερα...

Ποιες είναι οι φάσεις της εφηβείας και τι τις χαρακτηρίζει;

Όταν μιλάμε για την εφηβεία ξέρουμε όλοι ότι πρόκειται γι’ αυτή την περίοδο μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και ότι λαμβάνει χώρα περίπου σ’ αυτή την κρίσιμη δεκαετία μεταξύ 10 και 20 (teens).

Περισσότερα...

Ενσυναίσθηση: ακούμε πραγματικά τα παιδιά μας;

Ακούμε πραγματικά και με ενσυναίσθηση τα παιδιά μας ή μπλοκάρουμε τα συναισθήματα τους; Πολλές φορές νομίζουμε ότι ακούμε τα παιδιά μας όταν μας μιλάνε, αλλά είτε άλλες σκέψεις έχουν κατακλύσει το μυαλό μας και ουσιαστικά η προσοχή μας είναι στραμμένη αλλού, είτε εστιάζουμε στο α΄επίπεδο επικοινωνίας (τις λέξεις), χάνοντας την ουσία, το ποια ανάγκη προσπαθεί το παιδί να μας επικοινωνήσει.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html