Συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών σχολικής ηλικίας (5-13 χρονών)

Στην εποχής μας, τα παιδιά φαίνεται να εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα υγείας από ότι οι προηγούμενες γενιές. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά σήμερα προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες από τα περισσότερα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο κ.α.

Περισσότερα...

Παγκόσμιο πρόβλημα η κακή διατροφή

Η κακή διατροφή υπονομεύει την υγεία του ενός στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως, προειδοποιεί μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα τρόφιμα και τη γεωργία.

Περισσότερα...

Ξεπεράστε τα βαρετά σχολικά σνακς. Ιδέες για το πως θα κάνετε το κολατσιό του παιδιού σας ελκυστικό

Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό βλέπουν το φως το δημοσιότητας άρθρα που τονίζουν την χαμηλή θρεπτική αξία των εδεσμάτων που προσφέρονται στα παιδιά στα σχολεία, είτε από τα κυλικεία είτε από εξωσχολικούς χώρους.

Περισσότερα...

Διατροφή στις πανελλήνιες

Μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη ζωή κάθε νέου είναι οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι πολλές ώρες μελέτης, το άγχος και η παντελής έλλειψη δραστηριότητας οδηγούν συνήθως σε υπερκατανάλωση φαγητού και σε πρόσληψη βάρους.

Περισσότερα...

Τροφικές αλλεργίες στα βρέφη

Οι τροφικές αλλεργίες σε βρέφη και παιδιά βρίσκονται σε έξαρση και συχνά οι γονείς προβληματίζονται για το πώς μπορούν αυτές να αποτραπούν. Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος εισαγωγής των τροφών στο διαιτολόγιο των παιδιών για να αποφευχθούν οι τροφικές αλλεργίες.

Περισσότερα...

Μπορεί να νηστέψει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας;

Για ένα παιδί δε συνίσταται να ακολουθήσει την αυστηρή νηστεία της εκκλησίας που περιλαμβάνει την πλήρη αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα και κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html