Ποιες διατροφικές συμβουλές να ακολουθήσετε για τον σκύλο σας;

Ο σκύλος σας για να μεγαλώσει σωστά, θέλει από εσάς την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή στην διατροφή. Το κάθε τετράποδο έχει διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα και για να είναι ενισχυμένη η διατροφή του, πρέπει οι σκυλοτροφές που θα διαλέξετε για αυτό να είναι οι καλύτερες!

Περισσότερα...

Στείρωση και Συμπεριφορά στο σκύλο

Η στείρωση είναι μια χειρουργική πράξη που αποσκοπεί εκτός από την αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και στην πρόληψη και στη θεραπεία ασθενειών, π.χ. πυομήτρας στα θηλυκά σκυλιά και καρκίνου του προστάτη στα αρσενικά.

Περισσότερα...

Προσοχή στα σκυλιά που γλιστράνε!

Αν το σκυλί σας γλιστρά συνεχώς και καθημερινά στο στα πάτωμα του σπιτιού σας (πλακάκια, λαμινέιτ κ.λ.π.) μπορεί να προκληθούν βλάβες στους μύες ή στις αρθρώσεις του και να δημιουργεί στρες, πόνο και ανασφάλεια στο σκυλί σου.

Περισσότερα...

Επιθετικότητα σκύλου προς σκύλο. Υπάρχει λύση ;

Ο σκύλος μου επιτίθεται σε άλλα σκυλιά. Γιατί συμβαίνει και Πως να το σταματήσετε.
Όταν έχουμε να κάνουμε με επιθετικότητα σκύλου προς σκύλο είναι πολύ σημαντικό να «ακούτε τι σας λέει» ο σκύλος σας.Υπάρχουν πολλές αιτίες που ωθούν έναν σκύλο να αντιδράσει επιθετικά προς έναν άλλο. Ας δούμε μερικές από τις αιτίες αυτές:

Περισσότερα...

Όχι στις φόλες! Δείξε την αγάπη σου προς τα ζώα

Η ατιμωρησία δεν υπάρχει πια. Κάνε το καθήκον σου, κατήγγειλε την εγκληματική πράξη και ο νόμος οφείλει να εφαρμοστεί.
Μην γυρνάς την πλάτη στο κακό, μην αφήνεις να σπέρνουν το θάνατο χωρίς να αντιδράς. Το να κλείνουμε τα μάτια, δεν μας κάνει αθώους ούτε και το κακό θα πάψει.

Περισσότερα...

Κρυώνουν τα σκυλιά;

Και βέβαια κρυώνουν. Κάθε ζωντανός οργανισμός νιώθει άβολα σε συνθήκες που δεν είναι συνηθισμένος. Και μπορεί κάποιες ράτσες να αντέχουν καλύτερα στο ψύχος κάποιες άλλες όμως υποφέρουν. Παθαίνουν ακόμα και κρυοπαγήματα. Και άλλο το για λίγη ώρα εκτεθειμένο σε πολύ χαμηλές (ή και υψηλές) και άλλο για ώρες, μέρες και βδομάδες και μάλιστα δεμένο.

Περισσότερα...

Ο φόβος καταγράφεται στην μνήμη του εγκεφάλου και προκαλεί γενίκευση

7230629_sΠρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια έρευνα από επιστήμονες σε ποντίκια εργαστηρίου, το πείραμα ήταν το εξής: σε ποντίκια κλεισμένα σε ένα χώρο, προηγούταν ένα ηχητικό σήμα και έπειτα ακολουθούσε ηλεκτροσόκ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα φόβου. Στη συνέχεια άλλαξαν το χώρο παραμονής το ποντικιών, όπου συνέχιζαν να εφαρμόζουν, στα υπό παρακολούθηση ζώα, το ηχητικό προειδοποιητικό σήμα του ηλεκτροσόκ. Τα ποντίκια, ανακαλώντας το συναίσθημα του φόβου, πανικοβάλλονταν μέχρι που απέβαλλαν το συναίσθημα του πανικού νοιώθοντας μια χαρά στο καινούργιο τους περιβάλλον. Όταν όμως επέστρεψαν στο χώρο όπου δέχονταν το ηλεκτροσόκ, το ηχητικό σήμα διέγερσης ήταν αρκετό ώστε να ξυπνήσει τις άσχημες μνήμες και να τα βάλει πάλι σε διάθεση καταρράκωσης και πανικού.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html