5 μύθοι και αλήθειες για τον HIV

Αν και ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS είναι μαζί μας από τη δεκαετία του ’80 και οι τρόποι προφύλαξης από αυτόν θεωρούνται πλέον γνωστοί, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) και ο ΠΟΥ κατέγραψαν 142.000 νέες διαγνώσεις το 2014.

Περισσότερα...

Αυστραλία: παράδειγμα προς μίμηση για το AIDS

Η επιδημία του AIDS δεν είναι πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας για τη Αυστραλία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ένα μήνα μετά την έγκριση του φιλόδοξου σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της ασθένειας έως το 2030.

Περισσότερα...

Πιο επικίνδυνοι το πρωί οι ιοί

Οι ιοί είναι πιο επικίνδυνοι όταν μολύνουν τα θύματά τους το πρωί, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Περισσότερα...

Γιατί υπάρχει διακύμανση στο σωματικό βάρος;

    Αύξηση ποσότητας νερού. Επειδή το σώμα αποτελείται περίπου από 60% νερό, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ενυδάτωσης μπορούν να μεταβάλουν τον αριθμό σε μια ζυγαριά.

Περισσότερα...

Κορίτσια.. στον ήλιο;

Η μεγάλη φυγή για τις καλοκαιρινές διακοπές προτάσσει ξαπλώστρα, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση! Και αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στην πόλη με σκουρόχρωμη επιδερμίδα, δε θα μπορούσατε παρά να αφιερώσετε λίγο χρόνο και για το μαύρισμά σας.

Περισσότερα...

Τα μάτια σας ανοιχτά, αν φοράτε φακούς

Σχεδόν το 50% των χρηστών φακών επαφής παραδέχονται ότι έχουν αποκοιμηθεί φορώντας τους αλλά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο ο ένας στους δέκα χρησιμοποιούν τους ειδικούς, μαλακούς φακούς που ενδείκνυνται για χρήση και το βράδυ.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html