Τα χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων

Για χρόνια, η ψυχολογική έρευνα φάνηκε να επιβεβαιώσει ότι τα δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που είναι τα πιο σημαντικά για τον καθορισμό της ευημερίας μας, είναι η εξωστρέφεια και η νεύρωση: Για να νιώθουμε χαρούμενοι, θα πρέπει να είμαστε εξωστρεφείς που δεν είναι νευρωτικοί.

Περισσότερα...

Οι μορφωμένες Ελληνίδες κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη

Η χώρα καταγωγής, το φύλο και το επίπεδο μόρφωσης, είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της κατάθλιψης στην Ελλάδα. Αυτό διαπιστώνει έρευνα με θέμα «Οι ανισότητες στον τομέα της υγείας στο μεταναστευτικό πληθυσμό», που παρουσιάστηκε σε διήμερο συνέδριο στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά έχει νόημα

Υπάρχουν ατελείωτα κίνητρα για την ανθρώπινη συμπεριφορά, από τις βασικές ανάγκες για την τροφή και το σεξ, έως πιο πολύπλοκες, όπως η συμπόνια, ο φθόνος και ο θυμός. Αλλά τίποτα από αυτά δεν εξηγούν τις συμπεριφορές που θέλουμε να κάνουμε ακαταμάχητα, συχνά ανεξήγητα και κατ’ εξακολούθηση – τους ψυχαναγκασμούς.

Περισσότερα...

Τα social media δημιουργούν ενοχές στις νεαρές γυναίκες

Οι προσεκτικά επιμελημένες selfies των φίλων στο Facebook είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αισθήματα ενοχής ή ντροπής στις νέες γυναίκες και να οδηγήσουν σε περιττές δίαιτες, περισσότερο από εικόνες μοντέλων ή celebrities που βλέπουν στα περιοδικά.

Περισσότερα...

Ποιο είναι το χειρότερο social media για την ψυχική υγεία;

Η βρετανική Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και η οργάνωση για την υγεία των νέων Young Health Movement πραγματοποίησαν κατά τους πρώτους μήνες του 2017 έρευνα σε περίπου 1.500 νέους (ηλικίας 14-24 ετών) για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα...

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του ραντεβού!

• Οχι στα καινούρια μας!
Καλό είναι να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που δεν έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Για παράδειγμα ένα καινούριο ρούχο, παπούτσι ή εσώρουχο ενδέχεται να μας φέρει σε άβολη κατάσταση με κάποιο του ελάττωμα που πιθανόν δεν γνωρίζουμε!

Περισσότερα...

Οι εφιάλτες προάγγελος προβλημάτων ψυχικής υγείας

Πολλοί από εμάς τείνουμε να μη δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους εφιάλτες μας, καθώς είναι κάτι που δεν εμπίπτει στον έλεγχό μας και με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να του δίνουμε προσοχή.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html