5 μύθοι και αλήθειες για τον HIV

Αν και ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS είναι μαζί μας από τη δεκαετία του ’80 και οι τρόποι προφύλαξης από αυτόν θεωρούνται πλέον γνωστοί, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) και ο ΠΟΥ κατέγραψαν 142.000 νέες διαγνώσεις το 2014.

Περισσότερα...

Αυστραλία: παράδειγμα προς μίμηση για το AIDS

Η επιδημία του AIDS δεν είναι πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας για τη Αυστραλία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ένα μήνα μετά την έγκριση του φιλόδοξου σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της ασθένειας έως το 2030.

Περισσότερα...

Πιο επικίνδυνοι το πρωί οι ιοί

Οι ιοί είναι πιο επικίνδυνοι όταν μολύνουν τα θύματά τους το πρωί, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Περισσότερα...

Paulo Coelho : Κλείσε τον κύκλο! Ότι τελείωσε, άστο να φύγει…

Πάντα πρέπει να ξέρουμε πότε κάποιο στάδιο φτάνει στο τέλος του. Αν επιμείνουμε να παραμείνουμε εκεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, θα χάσουμε τη χαρά και το νόημα των άλλων σταδίων, τα οποία πρέπει να ζήσουμε.

Περισσότερα...

Ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας είναι το σπουδαιότερο δώρο για τον εαυτό μας.

Ο διακεκριμένος φιλόσοφος Paul Tillich είπε : « Η γλώσσα δημιούργησε τη λέξη «μοναξιά», για να εκφράσει τον πόνο του να μένει κανείς μόνος του. Αλλά δημιούργησε και τη λέξη «μοναχικότητα», ώστε να εκφράσει το μεγαλείο του να είναι κανείς μόνος».

Περισσότερα...

Η αισιοδοξία είναι στάση ζωής!

Η αισιοδοξία – όταν δεν είναι αποτέλεσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών – δεν είναι χαρακτηριστικό των αφελών ή ανόητων ανθρώπων που δεν επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν γύρω τους, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html