Έχετε δυσκολίες στον ύπνο; Κάντε κάμπινγκ!

Ένα σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ επανασυντονίζει το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας, το οποίο ρυθμίζει τον ύπνο μας, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Ο απλός τρόπος να αντιμετωπίσετε το στρες

Πόσο συχνά λέτε σε κάποιον ότι έχετε άγχος; Εάν κάνετε σε μια απαιτητική και ανταγωνιστική δουλειά, αν μεγαλώνετε παιδιά, αν προγραμματίζετε κάποιο σημαντικό γεγονότος ή αν ζείτε σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, η διαπίστωση ότι νιώθετε αγχωμένοι θα μπορούσε να έρχεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Περισσότερα...

Πώς να μειώσετε κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων; Ξεκινήστε να πηγαίνετε στη δουλειά με το ποδήλατο, λένε οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Υπέρβαρο… πάπλωμα κατά της αϋπνίας

H έκφραση «με πλάκωσε το πάπλωμα» ίσως αποκτήσει μια πιο κυριολεκτική έννοια, καθώς δημιουργήθηκε ένα πάπλωμα περίπου 12 κιλών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ανθρώπους που βιώνουν άγχος και άλλα προβλήματα να έχουν έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Περισσότερα...

Η ρύπανση προκαλεί καρκίνο

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου εκτίθενται στη μεγαλύτερη συνολική ρύπανση της γης, του αέρα και των υδάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

hr id="system-readmore" /></p> <p>Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τις επιμέρους μορφές ρύπανσης με κινδύνους για την υγεία (καρκίνο, καρδιοπάθεια κ.α.). Η νέα μελέτη δείχνει με ποιον τρόπο η συνδυασμένη έκθεση ενός ανθρώπου στα διάφορα είδη ρύπανσης τον καθιστά πιο ευάλωτο στον καρκίνο.</p> <p>Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Δρα Τιότσνα Τζαγκάι του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου “Cancer”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, συσχέτισαν τα επίπεδα ρύπανσης με τα ποσοστά καρκίνου ανά περιοχή (κομητεία) στις ΗΠΑ.</p> <p>Κατά μέσο όρο γίνεται η διάγνωση κάθε χρόνο 451 νέων περιστατικών καρκίνου ανά 100.000 άτομα. Οι περιοχές με την χειρότερη ποιότητα περιβάλλοντος και την μεγαλύτερη ρύπανση έχουν κατά μέσο όρο 39 περισσότερα ετήσια περιστατικά καρκίνου ανά 100.000 άτομα, σε σχέση με τις περιοχές που έχουν την μικρότερη ρύπανση. Η επίπτωση της συνολικής ρύπανσης είναι μεγαλύτερη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.</p> <p>Από τους επιμέρους καρκίνους, αυτοί του προστάτη και του μαστού είναι που σχετίζονται περισσότερο με την ρύπανση. Περίπου δέκα περισσότερες διαγνώσεις ανά 100.000 άτομα για κάθε ένα από αυτά τα δύο είδη καρκίνου καταγράφονται κάθε χρόνο στις περιοχές με την χειρότερη ποιότητα περιβάλλοντος.</p> <p style="text-align: right;">Πηγή : <a href="http://www.iatrikanews.gr/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://www.iatrikanew".gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html