Νηστέψτε χωρίς να στερηθείτε τη γεύση!

Η γνωστή σε όλους μας Σαρακοστή, σημαίνει ότι για 40 μέρες, μέχρι τη στιγμή της γιορτής της Ανάστασης του Χριστού, όλοι οι χριστιανοί είναι καλό να απέχουμε από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα πουλερικά και το ψάρι.

Περισσότερα...

Αυξάνοντας την απορρόφηση του σιδήρου

Κατά τη νηστεία, τη χορτοφαγία καθώς και σε καταστάσεις έλλειψης σιδήρου, όπως η σιδηροπενική αναιμία, η καθημερινή κάλυψη των αναγκών μας στο ιχνοστοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες που βοηθούν στη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφησή του και τι μπορούμε να προσέξουμε στη διατροφή μας για να την επιτύχουμε;

Περισσότερα...

Ταραμοσαλάτα: Μια νηστίσιμη, παραδοσιακή «υπερτροφή»

Ο ταραμάς (ή αλλιώς αυγοτάραχο), το βασικό συστατικό της ταραμοσαλάτας, αποτελείται από αυγά ψαριών και κυρίως του κυπρίνου αλλά και του μπακαλιάρου. Υπάρχουν δύο είδη ταραμά, ο λευκός και ο ροζ.

Περισσότερα...

Xωριάτικη σαλάτα...ανάλυσέ την...

Η χωριάτικη σαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιρινού τραπεζιού, must για τους τουρίστες ή απλά ένα γεύμα για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ και δροσιστικό τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Περισσότερα...

Μεταφράστε τη Μεσογειακή Πυραμίδα

Η Μεσογειακή Πυραμίδα αποτελεί ένα πρότυπο διατροφής ή διαφορετικά μια πυξίδα, για να την κατανοήσουμε αρκεί να ρίξουμε αρχικά μια ματιά από μακριά… στο σχήμα και το μέγεθός της.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html