Πώς μειώθηκε η εξάπλωση του HIV στο Λονδίνο

Οι γιατροί στο Λονδίνο δηλώνουν ότι ίσως είμαστε πολύ κοντά στην εξαφάνιση του ιού HIV από τη βρετανική πρωτεύουσα: Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον ιό που διαγνώσθηκαν στη μεγαλύτερη κλινική σεξουαλικής υγείας του Λονδίνου μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ το περασμένο έτος, ενώ ανάλογες μειώσεις καταγράφηκαν και σε άλλες κλινικές για τον HIV.

Περισσότερα...

Τεχνητή νοημοσύνη ανακαλύπτει καρδιακές βλάβες

Ένα ειδικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πότε οι ασθενείς με πρόβλημα στην καρδιά θα πεθάνουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το λογισμικό παίρνει δεδομένα από εξετάσεις αίματος και μαγνητικές τομογραφίες της καρδιάς για να εντοπίσει σημάδια ότι το όργανο είναι έτοιμο να πάθει βλάβη.

Περισσότερα...

Ελλείψεις στα νοσοκομεία βλέπει ο ΙΣΑ – κανένα πρόβλημα, απαντάει το «Λαϊκό»

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Περισσότερα...

Όσοι μιλούν γρήγορα, δεν λένε περισσότερα

Οι άνδρες μεταφέρουν περισσότερες πληροφορίες από τις γυναίκες, όταν και οι δύο μιλάνε. Από την άλλη, ένας άνθρωπος –ανεξαρτήτως φύλου- μεταφέρει περίπου τις ίδιες πληροφορίες, δηλαδή τελικά λέει τα ίδια πράγματα, είτε μιλά γρήγορα είτε αργά.

Περισσότερα...

Η καθιστική ζωή μας γερνάει

Τα κύτταρα των γυναικών που κάνουν καθιστική ζωή γερνάνε ταχύτερα, σε σχέση με εκείνων που ασκούνται κάθε μέρα, όπως δείχνουν νέα στοιχεία.

Περισσότερα...

Αφροδίσια νοσήματα

Τα αφροδίσια νοσήματα είναι νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Τρόποι μετάδοσης εκτός της σεξουαλικής επαφής έχουν περιγραφεί (π.χ. μολυσμένες βελόνες, μετάδοση από τη μητέρα στο νεογνό), αλλά ο ρόλος τους είναι δευτερεύων, στην παγκόσμια εξάπλωση των αφροδίσιων νοσημάτων.

Περισσότερα...

Αυξημένες τρανσαμινάσες

Οι τρανσαμινάσες (ασπαρτική τρανσαμινάση – AST – SGOT και αλανινική τρανσαμινάση – ALT – SGPT) είναι ηπατικά ένζυμα. Οι τρανσαμινάσες είναι παρούσες στο αίμα σε μικρές ποσότητες.

Περισσότερα...

Αιμαγγείωμα

Τα αιμαγγειώματα είναι όζοι, που ανευρίσκονται, τυχαία συνήθως κατά την ιατρική παθολογική εξέταση ή κατά την διάρκεια εργαστηριακών ελέγχων σε διάφορα σημεία του σώματος. Παρά το γεγονός ότι η σοβαρότητα του αιμαγγειώματος εξαρτάται από την θέση του και το μέγεθός του, ο όζος αυτός συνήθως είναι καλοήθης και ακίνδυνος.

Περισσότερα...

Λιπώδης διήθηση ήπατος

Η λιπώδης διήθηση του ήπατος είναι ένα σύνδρομο που προσβάλλει πάνω από το 20% του συνολικού πληθυσμού και χαρακτηρίζεται από εναπόθεση λίπους στο συκώτι. Το σύνδρομο εμφανίζεται στα πλαίσια υποκείμενων νοσημάτων και παθολογικών καταστάσεων που διαταράσσουν τη σωστή διάθεση του λίπους στον οργανισμό. Τα πιο συχνά αίτια του φαινομένου είναι:

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html